nieuws

23 mrt 2018, 11:11

Politie redt drenkelingen uit Hoendiep en Noorderhaven

Politie redt drenkelingen uit Hoendiep en Noorderhaven

De Groningse hulpdiensten hebben donderdagnacht met hulp van omstanders op twee plekken in de stad mannen uit het water gered. Bij het Hoendiep raakte een 55-jarige dronken man te water en bij de Noorderhaven viel een 28-jarige Stadjer in de diepenring.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Een 55-jarige man belandde rond kwart voor twee ’s nachts in het water van het Hoendiep, naast een woonboot. Hij kon uiteindelijk met hulp van agenten uit het water worden gehaald.

De man, die volgens de politie behoorlijk dronken was, had door zijn val in het water onderkoelingsverschijnselen en een hoofdwond opgelopen.

De dronken man gedroeg zich zo vervelend dat agenten hem na een behandeling door ambulancemedewerkers meenamen naar het politiebureau.

Hij kreeg een boete wegens openbaar dronkenschap mocht zijn roes uitslapen in een politiecel.

Noorderhaven

Rond half drie kwam bij de politie opnieuw een melding binnen van een persoon te water. Ditmaal was een 28-jarige Stadjer bij de Noorderhaven in het water gevallen.

De man werd door omstanders boven water gehouden, maar zij wisten hem niet op de kade te krijgen. Met hulp van toegesnelde agenten werd de onderkoelde man uiteindelijk toch op het droge gehesen. Vervolgens is hij per ambulance naar het UMCG vervoerd.

Ook deze man had volgens een politiewoordvoerder een slokje op, maar was volgens een politiewoordvoerder niet erg dronken.