nieuws

05 mrt 2016, 12:12

Politie lost waarschuwingsschoten bij aanhouding veelpleger

Politie lost waarschuwingsschoten bij aanhouding veelpleger

De politie heeft vrijdagnacht waarschuwingsschoten gelost bij de aanhouding van een 32-jarige Groninger. De man, een bekende veelpleger die een dag eerder nog aan de politie wist te ontkomen, was er opnieuw vandoor gegaan. Hij kon na een achtervolging per auto en te voet worden aangehouden in Paddepoel.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De man zat in een stilstaande auto aan de Eikenlaan toen hij door politiesurveillanten werd opgemerkt. Agenten herkenden de auto en wisten dat de bestuurder nog een gevangenisstraf van 143 dagen had openstaan.

Toen de politiemensen de Stadjer aanspraken en te kennen gaven dat hij was aangehouden, startte de man zijn auto en gaf gas. Één van de agenten sloeg daarop een ruit van de auto in en spoot pepperspray naar binnen. Desondanks wist de Groninger zijn auto in de achteruit te zetten. Hij botste tegen een politieauto en ging er vervolgens vandoor. Om de vluchtende automobilist alsnog tot stoppen te dwingen losten agenten meerdere waarschuwingsschoten.

Uiteindelijk liet de gezochte veelpleger zijn auto achter op de Zonnelaan om zijn vlucht te voet te vervolgen. Twee agenten wisten hem echter al snel te achterhalen en in te rekenen.

Omstander hindert sporenonderzoek

Tijdens het sporenonderzoek werd aan de Kastanjelaan een 63-jarige Stadjer aangehouden. De man trok zich niets aan van de politieafzetting en weigerde uit het onderzoeksgebied te vertrekken.

Hij is aangehouden en later met een proces-verbaal op zak naar huis gestuurd.