nieuws

21 nov 2016, 11:11

Politie heropent zaak van mishandelde prostituee

Politie heropent zaak van mishandelde prostituee

De politie heeft het onderzoek naar de zware mishandeling van een Groningse prostituee in 2008 heropend. Op dinsdagavond 22 november wordt in Opsporing Verzocht aandacht besteed aan de zaak, waarin volgens de politie nieuwe ontwikkelingen zijn.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Op 22 oktober 2008 werd een 21-jarige prostituee ernstig mishandeld door een klant nadat deze gebruik had gemaakt van haar diensten.

De vrouw werd een aantal keer geslagen met een onbekend voorwerp en liep hierbij een verbrijzelde vingertop en een grote hoofdwond op. Na de mishandeling ging de dader ervandoor met de dagopbrengst van de prostituee.

Signalement
Volgens het slachtoffer was de dader een kleine, ongeveer 20-jarige man met een lichtgetinte huidskleur, dikke lippen, donker krullend haar en een stoppelbaardje. De man sprak enkel in het Engels en zei zelf dat hij van Nederlandse en Portugese afkomst was.

Aanhouding
In februari 2009 besteedde Opsporing Verzocht ook al eens aandacht aan de zaak. Op basis van tips die toen binnenkwamen werd een verdachte aangehouden. Deze man bleek uiteindelijk echter niets met de zaak te maken te hebben.

Nieuwe ontwikkelingen
Volgens de politie zijn er nu nieuwe ontwikkelingen in de zaak die mogelijk tot een doorbraak kunnen leiden. Wat die ontwikkelingen precies zijn, is niet nog niet bekendgemaakt.

De politie hoopt dat mensen die informatie hebben, maar die daarmee destijds niet naar de politie durfden te stappen, dat nu wel aandurven.