nieuws

09 jul 2015, 16:04

Politie Groningen is op zoek naar kookwekker

De politie heeft bij enkele tientallen inwoners in en rond de stad Groningen gevraagd of ze hun kookwekker mogen zien. Een kookwekker speelt mogelijk een rol in de zaak rond de bomdreigingen bij drie Jumbo-filialen in Groningen. Dat meldt de politie donderdag.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Agenten belden bij specifieke adressen aan om de wekker te zien. De politie kan vanwege het onderzoek niet zeggen waarom ze precies op zoek zijn naar een kookwekker, om wat voor type het gaat en of ze iemand zoeken die zijn net aangeschafte kookwekker heeft gebruikt bij één van de bommen die vorige maand bij een filiaal van Jumbo werden gelegd.

,,De mensen die wij bezoeken, zijn uitdrukkelijk niet meteen verdachte", zegt een woordvoerder van de politie. ,,We proberen met onze zoektocht wel zaken uit te sluiten." Volgens de politie is de zoektocht naar de kookwekker één van de onderdelen in het omvangrijke onderzoek naar de bommenlegger.

Begin mei werd in de stad een explosief gevonden bij een Jumbo aan de Wilhelminakade. Op 31 mei was er daadwerkelijk een explosie bij de pui van de winkel aan het Overwinningsplein. Op 6 juni was er een bommelding bij de Jumbo aan de Euroborg, maar toen bleek het loos alarm. Het vertonen van beelden van de verdachte leidde tot nu toe nog niet tot de aanhouding van de bommenlegger.