nieuws

21 aug 2017, 10:10

Plannen voor enorme zonnepanelenfabriek in Veendam

Plannen voor enorme zonnepanelenfabriek in Veendam

Het Noord-Brabantse bedrijf Innolane is van plan om een grote zonnepanelenfabriek te bouwen in Veendam. De nieuwe fabriek zou goed zijn voor 650 banen.

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dat meldt het Dagblad van het Noorden maandag.

In de fabriek moeten jaarlijks 530.000 zonnepanelen worden gemaakt en daarmee kan stroom worden opgewekt voor zeker 35.000 huishoudens. Met de investering zou een bedrag van tientallen miljoenen euro’s gemoeid zijn. Het gaat daarbij om Europees geld van banken en investeerders.


Onderhandelingen


Achter de schermen heeft de gemeente Veendam lang onderhandeld met Innolane. Een omgevingsvergunning ligt al ter inzage. De fabriek komt op bedrijventerrein Dallen II in Wildervank op een perceel van 28.000 vierkante meter. Ook ligt er al een optie op de grond voor uitbreidingen.

Veel werk


In de eerste fase zou de fabriek goed zijn voor 260 banen. Uiteindelijk moet de fabriek goed zijn voor 650 fulltimebanen en ook nog voor indirecte werkgelegenheid. Het personeel krijgt een interne opleiding.

Het is de bedoeling dat eind oktober de hele financiering rond is en de plannen voor de nieuwe fabriek definitief bekend kunnen worden gemaakt.