nieuws

18 feb 2016, 11:11

Petitie om uitzetting Rachid Traoré (19) te voorkomen

Petitie om uitzetting Rachid Traoré (19) te voorkomen

Op internet is een actie gestart om uitzetting van de 19-jarige Rachid Traoré te voorkomen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Onder meer Karin Kienhuis, regiodirecteur van het Alfa-college, het ‘Comité Rachid moet blijven’  en mensen van de voetbalclub Achilles 1894 zijn een online petitie begonnen. Ze willen dat Rachid een verblijfsvergunning krijgt.

Rachid zit inmiddels in het vertrekcentrum in Ter Apel waar hij wordt voorbereid op zijn terugkeer naar Burkina Faso. De actievoerders spreken van een ,,schrijnende onmenselijke situatie”. ,,Het IND is van plan een volwaardig perfect ingeburgerd kind uit te zetten. We moeten hem  niet terugplaatsen in de uitzichtloze onveilige situatie waar hij vandaan komt , waar hij niemand kent, waar geen perspectief is op een toekomst”, schrijven ze.

Rachid kwam drie jaar geleden naar Nederland nadat hij een paar jaar eerder zijn moeder en daarmee zijn beide ouders kwijt was.  Hij had geen familie om voor hem te zorgen. In Nederland is Rachid succesvol geïntegreerd: hij voetbalt op hoog amateurniveau bij Achilles 1894 en doet het goed op school. Zo scoorde hij het hoogste cijfer op het centaal examen Nederlands. ,,Hij is een snelle en goede leerling, verzuimt niet, houdt zich aan afspraken en regels, is geliefd en heeft een sociaal netwerk binnen verschillende groepen”, aldus de school.

De petitie was donderdagochtend door ruim 550 mensen getekend.