nieuws

24 dec 2017, 09:09

Partijtop PvdA wil praten met Kamerlid Moorlag

Partijtop PvdA wil praten met Kamerlid Moorlag

Het partijbestuur van de PvdA wil tussen Kerst en Oud en Nieuw om tafel met het Groningse Kamerlid William Moorlag om de ophef rond zijn positie te bespreken. 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Moorlag kwam in opspraak nadat de rechter oordeelde dat de sociale werkplaats Alescon in Assen een schijnconstructie in stand hield. Honderden sociale werknemers werden onderbetaald. Moorlag was op dat moment directeur van Alescon.  

Fractievoorzitter Lodewijk Asscher heeft al laten weten dat hij de constructie afkeurt, maar dat het geen gevolgen hoeft te hebben voor de positie van Moorlag in de Tweede Kamer. De Jonge Socialisten, de jongerenafdeling van de PvdA, willen echter dat Moorlag opstapt.

Kern waar PvdA voor staat
Het partijbestuur wil toch in gesprek met Moorlag. “De uitspraak van de rechter roept veel emoties op, omdat het ook de kern raakt van waar de PvdA voor staat”, aldus het bestuur.

Moorlag kwam in de Tweede Kamer nadat Jeroen Dijsselbloem besloot om zijn Kamerzetel niet in te nemen. Mocht Moorlag zijn zetel ter beschikking geven, dan wordt hij saillant genoeg opgevolgd door John Kerstens. Die vecht openlijk tegen schijnconstructies.