nieuws

31 jul 2015, 10:10

Pakt FC Groningen zondag de Johan Cruijff Schaal? (POLL)

Pakt FC Groningen zondag de Johan Cruijff Schaal? (POLL)

FC Groningen speelt zondagavond in de Amsterdam Arena de eerste officiële wedstrijd van het seizoen en kan dan meteen een prijs pakken. Maar heeft de huidige selectie het al in zich om van PSV te winnen en na de KNVB Beker ook beslag te leggen op de Johan Cruijff Schaal?

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De club kreeg de laatste weken te maken met een flinke leegloop. Zo vertrokken Tjaronn Chery, Genero Zeefuik en aanvoerder Maikel Kieftenbeld uit de Euroborg. Als nieuwkomers waren eerder al Abel Tamata (PSV) en Bryan Linssen (Heracles) gecontracteerd. Gisteren werd ook Jesper Drost als vervanger van Chery overgenomen van Zwolle.

PSV zag onder andere de topspelers Memphis Depay, Karim Rekik, Georginio Wijnaldim en Zakaria Bakkali vertrekken. Wel wist het Maxime Lestienne, Davy Pröpper, Gastón Pereiro en Simon Paulsen te binden.

Pakt FC Groningen met deze selectie zondag de Johan Cruijff Schaal?

Pakt FC Groningen met deze selectie zondag de Johan Cruijff Schaal?

116 keer gestemd Bekijk resultaten

Groningen speelde dit voorseizoen vijf oefenwedstrijden. Er werd ruim gewonnen van RWE Eemsmond (18-1), SC Stadspark (9-0) en FC Emmen (5-1). In eigen huis werd met 0-3 verloren van Southampton en afgelopen week won de FC nog met 2-1 van promovendus Roda JC.

PSV verloor tijdens de voorbereiding van FC Basel (2-3), Valencia (0-1) en AS Monaco (1-3), maar won op haar beurt van Olympique Lyonnais met 2-0.

FC Groningen mag in het thuistenue aantreden. Bas Nijhuis is aangesteld als scheidsrechter. Mocht de stand na 90 minuten gelijk zijn, dan wordt er geen verlenging gespeeld, maar moeten penalty’s beslissen wie de Johan Cruijff Schaal wint. De wedstrijd in de Arena begint om 18:00 uur. Duizenden Groningse supporters zijn bij de wedstrijd.