nieuws

12 jan 2017, 13:01

Oud-staatssecretaris Mansveld is nieuwe directeur Veiligheidsregio

Oud-staatssecretaris Mansveld is nieuwe directeur Veiligheidsregio

Oud-staatssecretaris Wilma Mansveld wordt de nieuwe directeur van de Veiligheidsregio Groningen. De Groningse is nu nog waarnemend burgemeester van Tytsjerksteradiel. Mansveld volgt per 1 maart van dit jaar Erik van Zuidam op.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Alle hulpdiensten in de provincie Groningen werken samen in de Veiligheidsregio. Daardoor kunnen bijvoorbeeld grote calamiteiten en incidenten beter worden bestreden. Ook ondersteunt de Veiligheidsregio de bestuurders in de provincie.

Mansveld wil de samenwerking tussen de (crisis)partners verder verbeteren, nu de samenleving snel verandert. “Zo kunnen we problemen structureel oplossen”, zegt ze.

Mansveld heeft volgens de Veiligheidsregio brede ervaring in publieke functies en levert vanuit deze functies al jaren zowel noordelijk als landelijk een bijdrage aan veiligheid. Ze zien haar als een verbinder.

Wilma Mansveld was eerder staatssecretaris voor infrastructuur en milieu, gedeputeerde in de provincie Groningen en secretaris Sociaal Economische Raad Noord Nederland (SER-NN).