nieuws

21 aug 2015, 10:10

Oud-burgemeester Peter Rehwinkel aan de slag bij Hill+Knowlton Strategies

Oud-burgemeester Peter Rehwinkel aan de slag bij Hill+Knowlton Strategies

Oud-burgemeester Peter Rehwinkel ziet af van de resterende wachtgeldregeling van de gemeente Groningen. Rehwinkel heeft de gemeente verzocht de regeling te beëindigen. Hij heeft er een nieuwe opdrachtgever bij: Hill+Knowlton Strategies, een communicatiebureau waar oud-politicus Jack de Vries een van de directieleden is.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Rehwinkel had nog recht op wachtgeld tot 1 november volgend jaar, 2016. Dan is het drie jaar geleden dat hij uit eigen beweging opstapte als burgemeester van Groningen.

 

De oud-burgemeester is nu zelfstandig ondernemer met een adviesbureau. Een van zijn nieuwe opdrachtgevers is het internationaal opererende Hill+Knowlton Strategies. Dit bedrijf heeft hem ingehuurd als associate-director.

 

Hill+Knowlton Strategies meldt de aanstelling op de eigen website:

 

“Peter Rehwinkel werkt als extern adviseur samen met de vaste adviseurs van Hill+Knowlton Strategies aan complexe klantvraagstukken op het terrein van Crisis Communications en Public Affairs.    

Peter heeft een lange staat van dienst binnen het openbaar bestuur, onder meer als lid van de Tweede Kamer en Eerste Kamer voor de PvdA en als burgemeester van Naarden en Groningen. Hij is gepromoveerd in het staatsrecht. Ook was hij lid van het Executive Bureau van United Cities and Local Governments (UCLG). Naast externe adviseur voor Hill+Knowlton blijft Peter Rehwinkel als bestuurder verbonden aan zijn eigen, wereldwijd opererend bedrijf International Disaster and Crisis Management (IDCM).

Als auteur van ‘Manage Your Next CRISIS! A Must for Cities and Industries’ wordt Peter Rehwinkel internationaal erkend als expert op het gebied van crisiscommunicatie en public affairs en geeft hij lezingen en trainingen. Regelmatig treedt hij in de media op als commentator, en publiceert columns in bijvoorbeeld The Economic Times. Rehwinkel is adviseur van verschillende (inter)nationale bedrijven. Binnen de NIMA, beroepsvereniging en exameninstituut op het gebied van marketing, biedt hij met het bestuur een platform voor communicatieprofessionals.

Peter Rehwinkel was o.a. voorzitter raad van toezicht Burgernet, lid raad van advies Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD) en lid dagelijks bestuur Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG).”