nieuws

11 dec 2016, 17:05

Nachtbrakers schrikken van Facebook-bericht en brengen na dronkemansactie 'gestolen' ornamenten netjes terug

Nachtbrakers schrikken van Facebook-bericht en brengen na dronkemansactie 'gestolen' ornamenten netjes terug

Twee groepen jongeren hebben zondagmiddag de gestolen ornamenten van de ijsbaan op de Grote Markt in Groningen teruggebracht. Ze hadden die zaterdagnacht gestolen bij een "dronkemansactie". Ze schrokken waarschijnlijk ontzettend van een Facebook-bericht van de organisatie van de ijsbaan, die dreigde gemaakte camerabeelden online te zetten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Groningen on Ice liet zondagochtend weten dat ‘nachtbrakers’ een aantal delen van sculpturen van de ijsbaan op de Grote Markt hadden gestolen. Ze waren over een hek geklommen, maar wisten niet dat een camera boven de ijsbaan alles had geregistreerd. "Breng de beelden voor zondagavond terug en anders krijgt je je 15 minutes of Fame op Facebook", zei de organisatie dreigend. Ook zouden ze de beelden dan overhandigen aan de politie.

De daders kregen, nadat ze ongetwijfeld hun roes hadden uitgeslapen, ontzettende spijt. Ze brachten de ornamenten zondag aan het einde van de middag terug. "Ze hebben uitvoerig hun excuses aangeboden", zegt een woordvoerder van Groningen on Ice. "Het was een dronkemansactie en ze hebben inderdaad het Facebook-bericht voorbij zien komen."

De organisatie heeft besloten om verder geen maatregelen te nemen. "We laten het hierbij. We hebben ze fel toegesproken, maar zijn blij dat de ornamenten weer terecht zijn en dat we geen nieuwe hoeven te laten maken."