nieuws

03 aug 2015, 12:12

Opnieuw meer dan 5000 inschrijvingen voor KEI-week

Opnieuw meer dan 5000 inschrijvingen voor KEI-week

Ongeveer 5300 beginnende studenten hebben zich ingeschreven voor KEI-week, die volgende week maandag begint. Dat is net zoveel als in 2014. Dat meldt de organisatie van de introductieweek voor nieuwe studenten in Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De organisatie is blij dat het aantal inschrijvingen op peil is gebleven, ondanks de invoering van het nieuwe leenstelsel. Het besteedt tijdens de KEI-week veel aandacht aan recente ontwikkelingen rondom het nieuwe leenstelsel en andere maatregelen in het hoger onderwijs.

Volgens de KEI-week is er onder studenten ook steeds meer belangstelling voor informatieve activiteiten. Het thema van deze introductieweek is ‘KEI is your Key to the Future’. Er zijn lezingen en workshops van onder andere Chris Zeegers, Filemon Wesselink en de Rector Magnificus van de Rijksuniversiteit Groningen die vertellen over hun carrière en wat je met een goede studietijd allemaal kunt bereiken in het leven. 

Naast informatieve sessies zijn er in de binnenstad van Groningen ook feesten. Zo wordt de KEI-week op 10 augustus afgetrapt door Kenny B op de Grote Markt. Het slotfeest vindt traditioneel plaats in MartiniPlaza.