nieuws

04 okt 2016, 17:05

Opnieuw incident bij Vindicat: lid beschiet corpshuis met luchtbuks

Opnieuw incident bij Vindicat: lid beschiet corpshuis met luchtbuks

Opnieuw een incident bij Vindicat: een lid van de vereniging heeft mogelijk maandag met een luchtbuks op een Vindicat-huis geschoten. Dat meldt de vereniging op haar website.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De vereniging heeft de bewoners van het huis geadviseerd aangifte te doen bij de politie. Het bestuur overlegt nog welke interne maatregelen er worden genomen.

Het is het derde incident in korte tijd. Eerder werd er een ‘banga-lijst’ van 23 aantrekkelijke studentes verspreid en vorige week werd bekend dat een eerstejaars tijdens zijn ontgroening zo ernstig is mishandeld dat hij hersenletsel heeft opgelopen.

Vindicat laat verder weten zich te kunnen vinden in het besluit van het Openbaar Ministerie om een strafrechtelijk onderzoek in te stellen naar dit incident. De bestuur van de vereniging geeft aan volledig samen te zullen werken met het OM. De leden die betrokken waren bij de mishandeling zijn gedurende het onderzoek geschorst. Met het slachtoffer gaat het volgens Vindicat naar omstandigheden goed. Er is vanuit de vereniging regelmatig contact met hem en zijn familie. Hij staat nog onder medische begeleiding, aldus Vindicat.