nieuws

23 sep 2016, 10:10

Ophef over sexrating Vindicat-studentes

Ophef over sexrating Vindicat-studentes

In Groningen is ophef ontstaan over een boekwerk waarin Vindicat-studentes kunnen worden beoordeeld worden op hun seksuele capaciteiten. In 'De Oprechte Almanak' worden studentes met foto, naam en studentenhuis genoemd, vergezeld van een rating van één tot vijf sterren voor hun seksuele capaciteiten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Stadsblog Sikkom publiceerde als eerste over het schrijven, nadat het door een anonieme tipgever gewezen op een online PDF van het drukwerk. In de almanak staan van 23 bij het studentencorps Vindicat aangesloten studentes, met daarbij vermeldt hun naam, telefoonnummer en het studentenhuis waarin zij wonen.

Daarnaast heeft elk van de jonge vrouwen een 'rating' ontvangen, variërend van één tot vijf sterren en is er ruimte om zelf een beschrijving te geven van de (seksuele) ervaring met de studentes.

"Vóór het maken van deze almanak zag de redactie door de shag de rails niet meer", zo citeert Sikkom uit de 'almanak'. "Maar na veel discussie op de redactie hebben wij een uiteindelijke selectie van de 23 mooiste mokkels gemaakt. Voor het gemak zijn zij van gegevens en een bindende rating voorzien. Tot slot: moge de gore wijven met hun kut over een kanon worden getrokken", aldus de opsteller(s) van het document.

Sikkom zegt contact te hebben opgenomen met een aantal van de afgebeelde studentes. Zij bleken volgens het stadsblog niet op de hoogte van hun vermelding in het boekwerk en reageerden voor het merendeel geschokt.

In een reactie neemt Senatus Abactis / Prorector Fleur Ponnen van Vindicat afstand van de 'almanak' . "Er staan inderdaad leden van ons in", zo geeft ze aan. " Dit is heel heftig. Daarom nemen wij er nadrukkelijk afstand van. Het is niet normaal dat studentes met foto en telefoonnummer worden afgedrukt."

Volgens RTV Noord heeft Vindicat aangegeven een onderzoek in te stellen naar de maker(s) van het drukwerk. "We hebben sterke vermoedens dat dit door één of meerdere leden van onze vereniging in elkaar is gezet. Als dat daadwerkelijk zo is, nemen we passende maatregelen", aldus een woordvoerder.


Afbeelding via Sikkom