nieuws

26 sep 2017, 09:09

Open dag ESD-SIC voor potentiële werknemers groot succes

Open dag ESD-SIC voor potentiële werknemers groot succes

De open dag die siliciumcarbideproducent ESD-SIC in Farmsum afgelopen zaterdag 23 september organiseerde voor potentiële werknemers was een groot succes. De open dag trok ruim vijftig belangstellenden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Door de aantrekkende economie heeft ESD-SIC steeds meer moeite met het vinden van geschikt hoger opgeleid personeel. De siliciumcarbideproducent heeft momenteel tien vacatures, onder andere op de gebieden Finance, HR, Projectleiders, Elektrotechniek, Maintenance en R&D.

 

De open dag werd georganiseerd in samenwerking met ASBR YouManagement. Op het programma stonden onder andere een rondleiding door de fabriek en een presentatie over het bedrijf.

 

ESD-SIC is een van de grootste siliciumcarbidefabrieken ter wereld. Het halffabricaat siliciumcarbide dat in Farmsum wordt geproduceerd, wordt onder andere toegepast in slijp- en polijstmiddelen, dieselroetfilters en als toevoegingmiddel voor de gietijzerindustrie.

 

Als innovatief en maatschappelijk verantwoord bedrijf produceert ESD-SIC bv hoogwaardige kwaliteit op een uiterst duurzame en efficiënte wijze. Wat velen niet weten; vooral op milieutechnisch en procestechnologisch gebied dient ESD-SIC als voorbeeld voor andere siliciumcarbidefabrieken wereldwijd.

 

ESD-SIC kenmerkt zich door een hoge betrokkenheid van haar medewerkers bij het bedrijf in een technisch geavanceerde en innovatieve omgeving. Bij de fabriek in Farmsum werken 97 mensen.