nieuws

08 sep 2017, 16:04

Ook omliggende gemeentes investeren in vliegveld Eelde

De Regio Groningen-Assen steekt 2,5 miljoen euro in een routefonds van Groningen Airport Eelde. Het geld komt van omliggende gemeentes die geen aandeelhouder zijn van het vliegveld. 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Groningen Airport Eelde gaat het geld gebruiken om nieuwe bestemmingen aan te trekken.

Het routefonds moet gaten dekken bij nieuwe lijnvluchten, omdat die in het begin nog niet rendabel zijn. Eelde hoopt nu lijnvluchten naar steden als München en Manchester op te kunnen zetten. Vanuit daar kunnen reizigers weer verder vliegen naar andere bestemmingen. Eelde heeft nu ook al een hub-verbinding met Kopenhagen.

De Regio Groningen-Assen bestaat uit de provincies Groningen en Drenthe en twaalf gemeenten. Onder andere de gemeentes Noordenveld, Ten Boer, Leek, Hoogezand, Zuidhorn, Slochteren, Haren, Bedum en Winsum zijn geen aandeelhouder van Eelde, maar ze investeren wel geld, zo werd vrijdag bekend gemaakt.

Volgens de Groningse gedeputeerde ging daar wel een intensieve discussie aan vooraf. “Het regionale belang van de plannen voor het uitbreiden van de routes is echter groot”, zegt ze. “Door de uitbreiding van het aantal verbindingen verbetert de economische positie van de regio, maar ook van de luchthaven.”