nieuws

30 aug 2016, 09:09

Ook Groningse restaurants op ‘vieze’ lijst

Ook Groningse restaurants op ‘vieze’ lijst

RTL Nieuws heeft de namen van restaurants bekendgemaakt die zich in 2015 niet hielden aan de regels voor hygiëne en voedselveiligheid. Ook vijf stad-Groningse restaurants die onder verscherpt toezicht stonden, staan op de lijst.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Bij vier van de vijf zaken uit de stad Groningen is de situatie volgens de NVWA inmiddels weer op orde. Het gaat daarbij om Chinees restaurant Euroborg, Wah Hing aan de Oosterweg, Amore Mio aan de Korreweg en De Wachtkamer aan de Bankastraat. Het filiaal van Hasret in de Steentilstraat kreeg voor het laatst een boete in september 2015. De eigenaar van Hasret heeft tegenover RTL Nieuws laten weten dat de situatie zijn zaak volgens de NVWA nu goed is.

De NVWA bezoekt regelmatig restaurants om ze te controleren op hygiëne en voedselveiligheid. Als een inspecteurs iets ziet dat tegen de regels is, kan hij een schriftelijke waarschuwing geven. Als het vergrijp ernstiger is, kan hij zelfs een boete uitschrijven. Een restaurant dat drie boetes krijgt binnen twee jaar, komt onder verscherpt toezicht, zo meldt RTL Nieuws.

In totaal staan er 172 vieze restaurants op de lijst.