nieuws

11 jun 2016, 11:11

OOG uitgeroepen tot beste lokale omroep van Nederland

OOG uitgeroepen tot beste lokale omroep van Nederland

De Groningse stadsomroep OOG is vrijdagavond in Hilversum uitgeroepen tot de beste Nederlandse lokale omroep van het afgelopen jaar. Een delegatie van OOG nam de prijs vrijdagavond in Hilversum in ontvangst van Toine van Peperstraten, juryvoorzitter van de Lokale Omroep Awards.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

"OOG is Groningen", zo valt te lezen in het juryrapport op de website van de Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland (OLON), die de awardshow organiseert. "OOG weet heel goed de doelgroepen uit Groningen bij de omroep te betrekken. Voor het bereiken van hun  publiek maakt de omroep gebruik van verschillende kanalen die zij op de juiste manier inzetten."

Daarnaast werd de rol van OOG als kweekvijver voor talent geroemd. Volgens de jury is dit een van de belangrijkste taken van een lokale omroep.

Nominaties
OOG was ook in andere categorieën genomineerd voor een Lokale Omroep Award. Presentatatrice Elin Stil was genomineerd als beste presentatietalent en het OOG-programma 'Hier valt niets te halen' dong mee naar de prijs voor beste programma. In die categorieën ging de prijs echter naar een andere omroep.