nieuws

02 mrt 2017, 09:09

Onveilige balkons van drie portiekflats worden verstevigd

Onveilige balkons van drie portiekflats worden verstevigd

De balkons van drie portiekflats in Hoogkerk en Oosterhoogebrug zijn niet veilig genoeg en worden daarom op korte termijn preventief versterkt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dat meldt woningcorporatie Wierden en Borgen. Het gaat om 62 portiekflats en duplexwoningen aan de Polmanstraat en de Reddingiusweg in Hoogkerk en de P. Waijerstraat  in Oosterhoogebrug. De bewoners van deze woningen zijn inmiddels per brief geïnformeerd over de versterkingsplannen en de extra maatregelen.

Uit landelijk onderzoek is gebleken dat bij woningen van vóór 1975 de kans bestaat dat de constructieve veiligheid van balkons niet voldoet aan de huidige bouweisen.Wierden en Borgen besloot daarom om onderzoek uit te laten voeren bij vier portiekflats in Groningen.

Uit het onderzoek blijkt dat de balkons van drie van de vier complexen inderdaad niet voldoen aan de eisen. Bewoners mogen daarom voorlopig niet op de balkons komen. Daarnaast worden de balkons door een aannemer preventief versterkt. De constructie wordt aangepast en verstevigd, zodat de balkons weer voldoen aan de eisen van het Bouwbesluit.

De verwachting is dat de werkzaamheden 17 maart klaar zijn.