nieuws

12 okt 2017, 10:10

Ongeluk fietspad Eikenlaan na gewijzigde voorrangsregel

Een nieuwe verkeersregel voor het fietspad aan de Eikenlaan in Groningen zorgt voor gevaarlijke situaties. Gistermiddag althans gebeurde er een ongeluk, waarbij  een automobilist een fietser schepte, die op de motorkap terecht kwam en via de voorruit op het wegdek belandde.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Sinds september is er een voorrangsregel gewijzigd voor het nieuwe fietspad. De fietsers hebben gedurende een proefperiode van twee maanden voorrang. Het is vaak erg druk op het fietspad, omdat het een belangrijke route is naar Zernike. Het oversteken van de Eikenlaan kostte steeds veel tijd, en daar moet de voorrangsregeling verandering in brengen. Maar de nieuwe regel is kennelijk niet tot alle automobilisten doorgedrongen.

 

De gemeente Groningen heeft na het ongeluk van gisteren besloten om tijdelijke verkeersdrempels op de weg te plaatsen, om het autoverkeer beter te waarschuwen. Ook denkt de gemeente na over aanvullende maatregelen om het kruispunt veiliger te maken.

 

Buschauffers ook niet blij

 

De nieuwe verkeersregel heeft ook voor de bussen gevolgen. Volgens de website ovnieuwsuitgroningen.nl geeft Qbuzz aan dat bussen flinke vertragingen oplopen. Dat is vooral een probleem voor het busverkeer naar Zuidhorn. ‘Studenten die met deze lijn van de Zernike Campus naar de trein in Zuidhorn gaan lopen hun aansluiting mis. Zij worden boos op de chauffeurs vanwege de vertragingen, die in de spits op kunnen lopen tot een kwartier.’

 

‘Chauffeurs vinden het niet prettig als ze zien dat ze dienst hebben op één van de lijnen over de Eikenlaan. Een enkeling voelt zich zelfs bekeken door omwonenden die staan te kijken of alles goed gaat bij de kruising. Ieder uur gebeurt er wel een bijna-ongeluk’, aldus ovnieuwsuitgroningen.nl

 

Foto: OVnieuwsuitgroningen.nl