nieuws

15 mrt 2018, 11:11

Onderzoek naar 50-jarige Stadjer die seksdate met 15-jarige wilde

Onderzoek naar 50-jarige Stadjer die seksdate met 15-jarige wilde

De politie in Hoogeveen heeft op maandag 12 februari een 50-jarige man uit Groningen staande gehouden op verdenking van een zedendelict. De man was door een YouTuber naar Hoogeveen gelokt met het vooruitzicht dat hij seks zou mogen hebben met een 15-jarige jongen. In plaats daarvan werd de man opgewacht door de politie.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De YouTuber, wiens naam niet bekend is gemaakt door de politie, deed zich op een chatsite voor als een 15-jarige jongen en kwam daar in contact met de 50-jarige verdachte. Na een aantal seksueel getinte chatsessies werd er een afspraak gemaakt bij een eetgelegenheid in Hoogeveen. De YouTuber lichtte de politie in en sprak af dat die direct na het eerste contact tussenbeide zou komen.

Toen de 50-jarige Stadjer kwam opdagen, werd hij door agenten staande gehouden. Zijn telefoon werd direct in beslag genomen en later werd in de woning van de man computerapparatuur in beslag genomen. De man is weer in vrijheid gesteld, maar als onderzoekers op zijn apparatuur strafbaar materiaal aantreffen, zal hij volgens de politie alsnog worden aangehouden en vastgezet.