nieuws

01 sep 2015, 09:09

Onderzoek Jumbo vanavond in Opsporing Verzocht

Onderzoek Jumbo vanavond in Opsporing Verzocht

Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedt vanavond uitgebreid aandacht aan de Jumbo-afperser.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Tijdens de uitzending worden nog eens alle sporen op een rij gezet. Ook worden een aantal nieuwe onderzoeksdetails bekend gemaakt.

 

Onder het mom van ‘rechercheer mee’ maakte de politie twee weken geleden grote delen van het onderzoeksdossier bekend. Sindsdien heeft het team al 480 tips, vragen en scenario’s van het publiek gekregen. "We hadden zeker wel verwacht dat het publiek met ons zou meedenken, maar zoveel reacties motiveren ons enorm in de zoektocht naar de dader", vertelt algemeen commandant Rob Vos.

 

Het publiek noemt ook namen. "Hiermee gaan we heel voorzichtig te werk", vertelt de algemeen commandant van het onderzoek. "Een naam betekent nog niet dat iemand verdachte is. Ik kan me voorstellen dat mensen het lastig vinden om een naam te noemen van iemand van wie zij vermoeden dat die er iets mee te maken heeft. Helemaal als het bijvoorbeeld om familie, een vriend of een buurman gaat. Maar gezien het gevaar van de explosieven, doe ik toch een dringend beroep op mensen die iets weten over de dader dit bij ons te melden."

 

Tijdens de uitzending twittert @polgroningen live mee. Ook rechercheurs van het onderzoeksteam zitten klaar om tips van het publiek aan te nemen.

 

De uitzending begint om 20.30 uur op NPO 1.