nieuws

24 nov 2015, 11:11

Onbekende foto’s van debuut van Johan Cruijff in Oosterpark in Groningen opgedoken

Onbekende foto’s van debuut van Johan Cruijff in Oosterpark in Groningen opgedoken

In Engeland zijn foto’s opgedoken van het debuut van Johan Cruijff als profvoetballer, als jongen van 17. Hij speelde in november 1964 tegen GVAV in het Oosterparkstadion. Volgens een Engelse website zou het gaan om onbekende foto’s.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Een Engelse website heeft foto’s opgedoken van het Eredivisie-debuut van Johan Cruijff. De legendarische voetballer maakte op 15 november 1964 zijn debuut in Groningen.  

Lang werd aangenomen dat er geen beeldmateriaal van het debuut van Cruijff was. De nationale tv had besloten om niet naar Groningen af te reizen voor de wedstrijd tussen GVAV en Ajax. In het Nieuwsblad van het Noorden stonden alleen maar foto’s van de Groningse doelpunten. Meer dan 51 jaar na zijn debuut doken er echter toch twee foto’s op.

 

De Engelse site A Football Archive twitterde vorige week twee foto’s van Johan Cruijff tijdens de wedstrijd tegen GVAV, die overigens door de Groningers met 3-1 werd gewonnen. In beide gevallen deed de Ajacied een doelpoging, maar weet GVAV-keeper Tonny van Leeuwen te redden. De voetballer draagt het shirt met nummer 8.

 

De toen 17-jarige Cruijff scoorde tijdens zijn debuut, maar dat mocht voor de winst niet baten. Voor de Groningers scoorden Piet Fransen, Albert Alma en Gerrit van Tilburg.