nieuws

30 sep 2016, 14:02

Oktober gaat goed van start met bomvol weekendprogramma

Oktober gaat goed van start met bomvol weekendprogramma

De maand oktober gaat goed van start in Groningen. Zaterdag wordt er stilgestaan bij de viering van het 350-jarig bestaan van de warenmarkt en zondag kun je struinen langs de kramen van de Zeldzaam mooie markt. Maandag 3 oktober is er een extra warenmarkt en de Waddendag op de Tag der Deutschen Einheit, een Duitse feestdag waarop onze oosterburen massaal naar Groningen trekken.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

'De Beste Warenmarkt van Nederland' viert dit jaar haar 350-jarig bestaan. Genoeg reden voor een feestje. Op zaterdag 1 oktober wordt er uitgebreid stilgestaan bij deze mijlpaal. De traditionele markt op de Vismarkt wordt aangevuld met live-cooking en proeverijen. Ook is er vanaf dan elke marktdag een expositie te zien van De Verhalen van Groningen over de geschiedenis van de Groninger warenmarkt.

Zondag 2 oktober is de Vismarkt het decor van een andere bijzondere markt, de Zeldzaam mooie markt. Bezoekers kunnen struinen langs ruim honderd kramen gevuld met unieke, originele, creatieve, hergebruikte en vintage spullen.

Maandag 3 oktober viert Duitsland hun nationale feestdag Tag der Deutschen Einheit. Omdat de winkels in Duitsland gesloten zijn, trekken traditiegetrouw elk jaar op deze dag grote aantallen Duitsers naar Groningen. Ervaring leert dat de bezoekers graag winkelen op de markt. Op initiatief van de Groningen City Club, Gemeente Groningen en Marketing Groningen worden daarom deze dag speciale activiteiten georganiseerd zoals de Waddendag en een extra warenmarkt op de Vismarkt.

De Waddendag vindt plaats op het Hoge en Kleine der A, Reitemakersrijge en de Museumstraat in samenwerking met verschillende waddenverenigingen. Je vindt hier onder andere streekproducten, waddenactiviteiten, muziek en een Tuk Tuk shuttle van het station naar het Hoge der A.