nieuws

24 nov 2016, 23:11

Noordelijke ondernemers en bestuurders voor bliksembezoek naar Zweedse Örebro

Een groep met noordelijke ondernemers, bestuurders en journalisten is donderdagavond vanaf Groningen Airport Eelde – via de hub Kopenhagen - naar Örebro gevlogen voor een bliksembezoek aan de 150.000 inwoners tellende stad in het hart van Zweden. Ze gaan daar vrijdag in gesprek met Zweedse ondernemers en bestuurders. Ook staan er bezoeken aan een aantal toeristische trekpleisters gepland. 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Onder andere de Groningse gedeputeerde Patrick Brouns, de Drentse Commissaris van de Koning Jacques Tichelaar en Lucas Joel, de Zweedse honorair consul van het Noorden maakten deel uit van de delegatie, die in Zweden werd opgewacht door Ines Coppoolse, de Nederlandse ambassadeur in Zweden. Ook Haskia Kramer (Internoord Reizen en GRQ Business Network), Evert-Jan Schouwstra (WTC Noord-Nederland), Monique Clarisse en Jonas van Dorp (Groningen Airport Eelde) zaten aan boord. Vanuit de media zijn de Groninger Ondernemers Courant / Groninger Internet Courant, het Dagblad van het Noorden en RTV Drenthe aanwezig.

Volgens Monique Clarisse, marketingmanager bij Groningen Airport Eelde, lijken de regio’s Groningen en Örebro heel erg op elkaar. “Via de hub van Kopenhagen zijn ze optimaal aan elkaar verbonden. Uit een eerste kennismaking bleek al dat er veel kansen en mogelijkheden liggen. De eerste verbanden zijn al gelegd, maar we willen het bedrijfsleven en bestuurders uit de regio’s Örebro en Groningen ook nu kennis laten maken. Daarnaast biedt deze verbinding ook genoeg voor de toeristische sector. Het doel van deze trip is dan ook om verbindingen te leggen. ”  

De delegatie vliegt vrijdagmiddag alweer terug naar Groningen.