nieuws

03 okt 2017, 10:10

Nog maar twee appartementen in Merckt te koop

Nog maar twee appartementen in Merckt te koop

De sloop van het roze hoekpand op de Grote Markt is nog druk bezig, maar intussen zijn al zestien van de achttien appartementen in het nieuw te bouwen Merckt verkocht. Dat heeft de verkopende makelaar Pandomo bekend gemaakt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Zodra het roze pand is gesloopt, begint bouwer Plegt-Vos met de bouw van Merckt. Dat wordt een unieke woon- en horecaplek aan de Grote Markt. Er komen achttien hoogwaardige appartementen, een foodmarket, een brouwerij en een dakterras in Merckt. Ondernemer Patrick Beijk, bekend van Mr. Mofongo, gaat de horeca-concepten exploiteren.

De sloop van het roze hoekpand duurt nog tot november. Het gebouw wordt van bovenaf met minikranen gesloopt om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Daardoor neemt de sloop van een verdieping zomaar een week in beslag.

Merckt kenmerkt zich straks volgens Pandomo door allure, comfort en ongekende buitenruimtes met een enerverend uitzicht. De appartementen worden verkocht met prijzen vanaf vier ton. Op dit moment zijn er echter nog maar twee te koop. Zo kun je nog wonen in een 102 vierkante meter groot appartement met uitzicht op de Nieuwe Markt en het Groninger Forum. Daarvoor moet je wel 449.000 euro neerleggen.

Iets exclusiever is het 176 vierkante meter grote appartement met een kostprijs van 899.000 euro. Daarmee heb je wel volledig uitzicht op de Grote Markt en het monumentale Stadhuis, inclusief terras. Ook kun je de indeling van de woning nog zelf bepalen.

Meer informatie is te vinden op de site van Pandomo.