nieuws

14 mrt 2017, 09:09

Nobelprijswinnaar Ben Feringa maakt opwachting bij College Tour

Nobelprijswinnaar Ben Feringa maakt opwachting bij College Tour

De Groningse hoogleraar en Nobelprijswinnaar Ben Feringa maakt dit jaar z’n opwachting bij het tv-programma College Tour. De opnames vinden op 20 april plaats in Groningen. Tijdens College Tour wordt Feringa over zijn leven en werk geïnterviewd door presentator Twan Huys en studenten in de zaal. 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Feringa wordt gezien als een van de meest creatieve en productieve chemici ter wereld. “Zijn ontdekking in 1999 van de 'moleculaire motor', een door licht voortgedreven roterende molecuul, wordt gezien als een doorbraak van wereldformaat”, aldus de programmamakers.

Diezelfde ontdekking was ook de reden waarom Feringa vorig jaar de Nobelprijs voor de Scheikunde kreeg. Ook won hij al eens de Spinozapremie. Maandag kreeg de wetenschapper nog de Academic Society Award van het Koninklijk Instituut van Ingenieurs.

Het interview met Feringa wordt op 28 april uitgezonden. Hij komt dan in een rijtje met John Cleese, Desmond Tutu, Robbie Williams, Andre Kuipers, Ayaan Hirsi Ali, Willem Holleeder en Arjen Robben. Zij waren eerder al te gast bij het programma.