nieuws

21 mrt 2017, 09:09

Nobellezing van Ben Feringa is binnen week uitverkocht

Nobellezing van Ben Feringa is binnen week uitverkocht

De Nobellezing van hoogleraar Ben Feringa in de grote zaal van de Oosterpoort is binnen een week uitverkocht. Alle 1150 stoeltjes zijn op maandag 3 april bezet, zo meldt de organisatie dinsdag. 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens Studium Generale was het geen enkele moeite om de zaal uit te verkopen. “Nobelprijswinnaar Ben Feringa is mateloos populair in Groningen”, zo is hun conclusie.

De Nobelprijswinnaar doet in de Oosterpoort nogmaals zijn Nobellezing ‘Op avontuur in de nanowereld’. Na zijn lezing wordt hij geïnterviewd door topinterviewer Coen Verbraak. Ook het publiek in de zaal kan vragen stellen. Daarnaast zorgt de Groningse band Swinder voor muziek en spreekt Esmé van den Boom, huisdichter van de Rijksuniversiteit, een lofdicht uit.

Feringa kreeg in december de Nobelprijs voor de Scheikunde voor zijn onderzoek naar moleculaire machines. Hij ontwikkelde een door licht aangedreven nanomotor, ontwierp een moleculaire auto en kwam vorig jaar met een ronddraaiend motormolecuul dat chemische energie gebruikt, waardoor het beter geschikt is voor gebruik in het menselijk lichaam.

In zijn Nobellezing ‘Op avontuur in de nanowereld’ vertelt hij vol passie over zijn onderzoek, zijn passie voor wetenschap en zijn inspiratiebronnen.