nieuws

03 jul 2017, 10:10

Nijestee wil 2500 extra woningen bouwen in Stad

Nijestee wil 2500 extra woningen bouwen in Stad

Nijestee wil 2500 extra woningen gaan bouwen in Groningen. Volgens de woningcorporatie is dat nodig om het tekort aan betaalbare huurwoningen in de stad op te lossen. “De noodzaak is hoog, de wachttijden lopen op”, aldus Nijestee.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In de bestaande afspraken tussen Nijestee en de gemeente staat dat Nijestee 300 woningen per jaar bouwt. “We voegen daar graag een fors aantal aan toe”, zo zegt Nijestee-directeur Pieter Bregman, die ook de gemeente oproept actie te ondernemen. “We zitten nu in een tijd dat het weer mogelijk is. We kunnen snelheid maken en laten we dat met z’n allen doen!”

De stad blijft groeien, de vraag naar goede, betaalbare huizen ook. Door een versnelling nemen niet alleen de wachttijden af, er komen meer nieuwe betaalbare huizen van goede kwaliteit, zo schrijft Nijestee in een bericht op zijn website. “Behalve kortere wachttijden betekent het ook een snellere verduurzaming en meer keuze. Dit kan alleen als we het samen oppakken met alle partijen. We kunnen helpen omdat we veel kennis en ervaring hebben. Als eerste stap hebben we een presentatie uitgewerkt voor dertien locaties in de stad waar we op korte termijn mogelijkheden zien. Uiteraard worden omwonenden betrokken bij een eventueel vervolg”, licht Pieter Bregman, algemeen directeur Nijestee, toe.