nieuws

10 okt 2017, 10:10

Nieuwe strip op Grote Markt

Nieuwe strip op Grote Markt

Vanaf donderdag 12 oktober is er een nieuwe strip op de Grote Markt te zien. De strip is getekend door Jan-Willem Spakman en gaat over het Groninger Forum. (zie illustratie op GIC).

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Spakman introduceert het Forum als nieuweling in de stad, een jong gebouw met een eigen karakter. In zijn korte strip leert het Forum de stad kennen en de kijkers het Forum. Hulp hierbij krijgt hij hulp van een oude bekende, de Martinitoren.

De strip komt tot stand op verzoek van het Centrum Beeldende Kunst Groningen (CBK Groningen) dat Groninger striptekenaars vraagt de veranderingen in de binnenstad te verbeelden.

De strip van Spakman is de zevende in deze estafette. Eerder waren strips te zien van Sam Peeters, Barbara Stok, Erik Wielaert, Bart Nijstad, Maria van Driel en de Stalinski's. De strips komen tot stand in samenwerking met de projectmanager Grote Markt Oostwand en Forum en partners van het Nederlands Stripmuseum, het Groninger Forum en de ondernemers uit de buurt. Kijk voor meer informatie op www.cbkgroningen.nl.

 

Wimpie Comics

 

Jan-Willem Spakman (Amersfoort, 1992) studeerde in 2014 af aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle in de richting Comic Design. Onder de naam Wimpie Comics tekent hij strips en cartoons voor verschillende klanten met verschillende thema's.

Humor is daarin altijd een belangrijk terugkerend element. Het meest bekend is de tekenaar van zijn webcomic op Facebook en Instagram waarin hij reageert op de popcultuur. Daarnaast maakt Spakman maandelijks een strip voor het wetenschapsblad Quest Junior en tekent hij een cartoon voor stadsblog Sikkom. Ook geeft hij lessen in (strip)tekenen en schilderen.