nieuws

19 aug 2015, 16:04

Nieuwe Sontbrug feestelijk geopend

Nieuwe Sontbrug feestelijk geopend

De nieuwe Sontbrug is woensdagmiddag feestelijk en onder grote belangstelling geopend. De nieuwe brug verbindt de Sontweg met de Sint Petersburgweg waardoor er een snelle route naar Meerstad is ontstaan. Het is de langste brug van Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De openingshandeling werd verricht door verkeerswethouder Paul de Rook en de verantwoordelijke projectleider van bouwbedrijf BAM. Zij kregen van een wakeboarder een sleutel overhandigd waarmee de brug dicht werd gedraaid. Daarna kon het eerste verkeer in een bonte stoet over de brug.

 

De indrukwekkende, 400 meter lange Sontbrug en het aansluitende, volledig vernieuwde, Sontwegtracé vormen een belangrijke route voor iedereen die vanuit het oosten richting de Groninger binnenstad wil, bijvoorbeeld vanuit Meerstad en Hoogezand.

 

Ook met het oog op de werkzaamheden in de nabije toekomst aan de Zuidelijke Ringweg zal de brug over het Winschoterdiep een belangrijke rol gaan spelen. Automobilisten kunnen gedurende die werkzaamheden gebruikmaken van het Sontwegtracé als alternatieve route naar en van het stadscentrum.