nieuws

08 sep 2016, 16:04

Nieuw: shuttle bus tussen Groningen Airport Eelde en Groningen centrum

Nieuw: shuttle bus tussen Groningen Airport Eelde en Groningen centrum

Vanaf 19 september rijdt de shuttle bus: een nieuwe, snelle en makkelijke busverbinding tussen Groningen Airport Eelde en het centrum van Groningen. De shuttle bus sluit aan op de aankomende en vertrekkende lijnvluchten van en naar Londen, Kopenhagen en Gdansk en stopt onder andere bij het Hoofdstation, het Zuiderdiep en de Grote Markt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Hiermee wordt het voor passagiers gemakkelijk om met het openbaar vervoer te reizen tussen de stad Groningen en de luchthaven. De inzet is om passagiers zo optimaal mogelijk te bedienen en een bezoek aan Groningen zo prettig mogelijk te maken.

'We zien steeds meer toeristen via Groningen Airport Eelde naar Groningen reizen. Zeker door de 2-dagelijkse vluchten vanuit Kopenhagen die ook 19 september starten. We willen deze buitenlandse toeristen gastvrij onthalen. Door deze directe busverbinding kan dat!', Aldus Hans Poll van Marketing Groningen.

Ook Monique Clarisse van Groningen Airport Eelde is tevreden met deze ontwikkeling: 'Het is een lang gekoesterde wens om een directe en snelle busverbinding tot stand te brengen tussen de luchthaven en de stad Groningen. We zijn erg blij dat we dit na de succesvolle pilot tijdens de David Bowie tentoonstelling met elkaar hebben weten te realiseren.'

De shuttle bus is een initiatief van OV-bureau Groningen Drenthe in samenwerking met Groningen Airport Eelde en Marketing Groningen. De busverbinding wordt uitgevoerd door Qbuzz.

Buskaartjes zijn verkrijgbaar in de bus voor 5 euro per enkele reis. Men kan ook reizen met de OV-chipkaart.

De routekaart en de dienstregeling zijn onder andere te vinden op de website van Groningen Airport Eelde.