nieuws

31 mrt 2016, 10:10

Neelie Kroes onder de indruk van Groningse startup-scene

Neelie Kroes onder de indruk van Groningse startup-scene

Neelie Kroes, oud-minister, voormalig eurocommissaris en tegenwoordig speciaal gezant van Startup Delta, toonde zich donderdag onder de indruk van de vooruitgang die de Groningse startup scene het afgelopen jaar heeft doorgemaakt. Ze was  te gast bij een besloten bijeenkomst in startup-fabriek The Big Building om een presentatie van Founded in Groningen bij te wonen, het vorig jaar opgerichte platform voor innovatieve Groningse startups.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens Founded in Groningen-initiatiefnemer Koen Atema was speciaal gezant Kroes erg te spreken over de vooruitgang die sinds de oprichting van het platform geboekt is. Maar ze wees ook nog op twee onderdelen die beter kunnen, zo zegt hij in het Dagblad van het Noorden. Ten eerste mogen de Groningse startups hun succes wel wat meer uitdragen: “Naar de zin van Kroes zijn we hier te veel met de inhoud bezig. Terwijl we er vaker om moeten denken gewoon even te vertellen wat voor mooie dingen er gebeuren”, aldus Atema.

Daarnaast moet Founded in Groningen volgens Kroes meer oog krijgen voor de rest van Noord-Nederland. “Het moet een noordelijk feestje worden”, zo zegt Atema, die aangeeft het met die stelling eens te zijn: “Terecht. We zijn daar al volop mee bezig.”

Kroes kreeg tijdens haar bezoek een aantal Noordelijke succesverhalen voorgeschoteld. Van de stormachtige groei van online veilingbedrijf Catawiki tot het succes van Crowdynews, dat onlangs weer een paar miljoen aan investeringen binnensleepte, en van de wereldwijde groei van softwarebedrijf Simplicate tot de nevenvestiging van het Groningse HackerOne in Silicon Valley.

Daarnaast kreeg Kroes te horen dat er inmiddels twintig broedplaatsen voor startups in Groningen te vinden zijn en dat biomedische startups aanspraak kunnen maken op een forse subsidiepot van maar liefst 30 miljoen euro.

www.foundedingroningen.com