nieuws

29 mei 2000, 00:12

NedStat opent IT laboratorium in Groningen

Een vooraanstaand IT bedrijf, NedStat, opent een vestiging in Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

NedStat gaat tech-labs openen in universiteitssteden buiten de Randstad. Het internetbedrijf wil hiermee een aantrekkelijke werkgever worden voor programmeurs die niet naar de Randstad willen verhuizen. Groningen en Enschede zijn de eerste steden waar NedStat tech-labs met minimaal vijf programmeurs gaat opzetten. De units, waar programmeurs zelfstandig zullen werken aan nieuwe producten, zullen worden aangestuurd vanuit het NedStat-hoofdkantoor in Diemen.
De stap naar 'buiten' wordt ingegeven door een tekort aan programmeurs in de Randstad. 'Het tekort is zo groot dat het ICT-bedrijven dreigt te remmen in hun ontwikkeling,' zegt NedStat-directeur Hans Veldhuizen. 'Juist in een sector die wereldwijd moet concurreren is dat erg gevaarlijk.'
NedStat rekent erop het probleem te omzeilen door ICT'ers te zoeken in universiteitssteden als Groningen en Enschede. Daar is het aanbod nog relatief groot, want lang niet alle informatici vertrekken na hun studie naar de Randstad, waar zich de meeste ICT-bedrijven bevinden.
'Veel ICT'ers hebben het naar hun zin in hun eigen stad en voelen niet veel voor de files en de hoge huizenprijzen in het westen van het land,' zegt Veldhuizen. 'Ook niet als bedrijven lokkertjes als lease-auto's en vakantiereizen aanbieden. Wat goede programmeurs willen is ongestoord werken aan state-of-the-art projecten in een inspirerende omgeving. En als ze niet naar Amsterdam willen komen, dan gaan wij naar ze toe.'
De werving van programmeurs in Groningen gaat komende zaterdag van start met een advertentie in Het Nieuwsblad van het Noorden. Een week later werft NedStat via Dagblad Tubantia personeel voor het tech-lab in Enschede.
De 'tech-labs' komen in het centrum van Groningen en Enschede.