Nieuws

NedStat opent IT laboratorium in Groningen

Een vooraanstaand IT bedrijf, NedStat, opent een vestiging in Groningen.


Leestijd: 1 minuut

NedStat gaat tech-labs openen in universiteitsstedenbuiten de Randstad. Het internetbedrijf wil hiermee een aantrekkelijkewerkgever worden voor programmeurs die niet naar de Randstad willenverhuizen. Groningen en Enschede zijn de eerste steden waar NedStattech-labs met minimaal vijf programmeurs gaat opzetten. De units, waarprogrammeurs zelfstandig zullen werken aan nieuwe producten, zullen wordenaangestuurd vanuit het NedStat-hoofdkantoor in Diemen.
De stap naar ‘buiten’ wordt ingegeven door een tekort aan programmeurs in deRandstad. ‘Het tekort is zo groot dat het ICT-bedrijven dreigt te remmen inhun ontwikkeling,’ zegt NedStat-directeur Hans Veldhuizen. ‘Juist in eensector die wereldwijd moet concurreren is dat erg gevaarlijk.’
NedStat rekent erop het probleem te omzeilen door ICT’ers te zoeken inuniversiteitssteden als Groningen en Enschede. Daar is het aanbod nogrelatief groot, want lang niet alle informatici vertrekken na hun studienaar de Randstad, waar zich de meeste ICT-bedrijven bevinden.
‘Veel ICT’ers hebben het naar hun zin in hun eigen stad en voelen niet veelvoor de files en de hoge huizenprijzen in het westen van het land,’ zegtVeldhuizen. ‘Ook niet als bedrijven lokkertjes als lease-auto’s envakantiereizen aanbieden. Wat goede programmeurs willen is ongestoord werkenaan state-of-the-art projecten in een inspirerende omgeving. En als ze nietnaar Amsterdam willen komen, dan gaan wij naar ze toe.’
De werving van programmeurs in Groningen gaat komende zaterdag van start meteen advertentie in Het Nieuwsblad van het Noorden. Een week later werftNedStat via Dagblad Tubantia personeel voor het tech-lab in Enschede.
De ’tech-labs’ komen in het centrum van Groningen en Enschede.