nieuws

03 okt 2017, 10:10

Nederlandse top en veelbelovende talenten in actie bij 31e editie 4 Mijl van Groningen

Nederlandse top en veelbelovende talenten in actie bij 31e editie 4 Mijl van Groningen

Aanstaande zondag is de Nederlandse top met Roy Hoornweg, Richard Douma en Jip Vastenburg goed vertegenwoordigd bij de 31ste editie van de Menzis 4 Mijl van Groningen. De organisatie verwacht dan ook een snelle wedstrijd en een spannende strijd tussen nationale atleten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Roy Hoornweg was de afgelopen drie jaar de snelste Nederlander en liep in 2014 met 18 minuten en 5 seconden zelfs de snelste tijd ooit gelopen door een Nederlander bij de 4 Mijl. De 28-jarige topatleet kan met recht uitkijken naar zijn race van aanstaande zondag en ziet daarbij Richard Douma aan zijn zijde. Douma liep, afgelopen zondag bij de Singelloop Utrecht, in een sterk deelnemersveld in de top-10 en zou voor een verrassend snelle tijd kunnen gaan zorgen. Andere Nederlandse topatleten zijn Bart Nuenen, Mohamed Ali, Frank Futselaar en Joeri Wolf.

 

Jip Vastenburg is bij de Nederlandse vrouwen de meest aansprekende naam. De 23-jarige atlete heeft op haar jonge leeftijd al WK en olympisch finale op haar naam staan. Vastenburg is een graag geziene atlete bij Nederlandse wedstrijden en kan in Groningen veel sfeer en aanmoedigingen van het publiek verwachten. Andere Nederlandse vrouwen zijn o.a. Irene van Lieshout, Noorderling Jessica Oosterloo en talenten als Anne Luijten, Floor Doornwaard en Roos Blokhuis.

 

De volledige startlijst is te bekijken via www.4mijl.nl/pers

 

Talent

Bij de Menzis 4 Mijl van Groningen is traditioneel ruimte voor veelbelovende talenten om zich op een internationaal podium te presenteren. Team4Mijl is uitstekend vertegenwoordigd met meer dan 10 atleten. Daarnaast telt de startlijst meer dan 10 jonge atleten uit ‘het Noorden’.