nieuws

14 jan 2016, 15:03

Nationaal Coördinator Groningen verhuist naar Zwarte Doos

Nationaal Coördinator Groningen verhuist naar Zwarte Doos

De Nationaal Coördinator Groningen verhuist naar een bijgebouw van de Zwarte Doos. Het huidige pand aan de Waagstraat is te klein voor de organisatie van Hans Alders. RTV Noord meldt donderdag dat de organisatie van de Nationaal Coördinator Groningen flink groeit. Uiteindelijk moeten er honderd mensen bij Alders komen werken.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De organisatie had vorig jaar intrek genomen in een gebouw aan de Waagstraat, naast het stadhuis. Dat huurden ze van de gemeente. Bij de Zwarte Doos is echter meer ruimte.

De Sociale Dienst van de gemeente bewoonde tot een paar jaar terug de Zwarte Doos. Sindsdien staat het pand leeg. Antikraak-organisatie Camelot had het pand een jaar in beheer. De zeven bewoners moesten er echter in augustus uit omdat er plannen kwamen voor een businesspub, kantoren, appartementen en een restaurant op de bovenste verdieping. Daar is nog niets van gekomen.

De Nationaal Coördinator Groningen is door minister Kamp ingesteld om oplossingen te vinden voor de negatieve gevolgen van de gaswinning. Ze houden zich onder andere bezig met de enorme versterkingsoperatie en het verbeteren van het economische perspectief in de provincie.