nieuws

22 okt 2016, 11:11

NAM spendeerde half miljard aan herstel bevingsschade

NAM spendeerde half miljard aan herstel bevingsschade

De NAM heeft de afgelopen tijd meer dan 1 miljard euro gestoken in de aanpak van de aardbevingsproblematiek in Groningen. Ruim een half miljard daarvan ging op aan schadeherstel, zo blijkt uit cijfers van de Nationaal Coördinator Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens de gegevens van de door Hans Alders geleide organisatie is er tot 1 oktober van dit jaar 1.089.000.000 euro uitgegeven aan onderzoek naar en het herstellen en voorkomen van aardbevingsschade. Iets minder dan de helft daarvan ging naar de afhandeling van in totaal 74.797 schademeldingen, zo meldt het Dagblad van het Noorden.

Waardevermeerdering
Daarnaast is 160 miljoen euro uitgegeven aan de waardevermeerderingsregeling, waarmee huiseigenaren met schade energiebesparende maatregelen konden nemen.Preventie en veiligheid

Verder is er tot nu toe ruim 316 miljoen euro uitgegeven aan preventieve maatregelen en veiligheid en heeft de NAM 61 huizen is het gebied opgekocht.

Economie en leefbaarheid
Aan het versterken van de economie in het Groningse aardbevingsgebied werd 39 miljoen euro uitgegeven, zo blijkt uit de cijfers van de Nationaal Coördinator Groningen. Aan het verbeteren van de leefbaarheid werd 10 miljoen besteed.

Daarnaast legde de provincie Groningen nog 32,5 miljoen euro bij voor het verbeteren van de economie en leefbaarheid.