nieuws

23 okt 2015, 10:10

Mooiste straatnaam van Groningen ? Het ‘Engelenmeerpad’

Mooiste straatnaam van Groningen ? Het ‘Engelenmeerpad’

De naam is deze week pas vastgesteld, maar heeft het in zich om uit te groeien tot de mooiste straatnaam van Groningen: het ‘Engelenmeerpad’. Helaas kun je er niet wonen, want het gaat om een fietspad naar Engelbert. Maar er zijn nog meer nieuwe straatnamen vastgesteld. Waaronder ‘Babbelaar’ en ‘Vlinderbalg’. Is het Engelenmeerpad meteen de mooiste straatnaam van Groningen, of kent u misschien nog mooiere?

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

B&W hebben de afgelopen week nieuwe straatnamen vastgesteld. Het college stelde officieel de benaming Engelenmeerpad vast voor het fietspad tussen Engelbert en de Hoofdweg richting Meerstad. Deze naam, die in juni al werd bekendgemaakt bij de ingebruikname van het fietspad, is door een onafhankelijke jury gekozen uit 14 inzendingen.

Slenken en vestingwerken


Voor een aantal straten in het nog te bebouwen Reitdiep fase 4 heeft de straatnamencommissie namen voorgesteld die aansluiten bij de in de wijk al bestaande vernoeming van Noord-Groningse riviertjes, slenken en wierden. De nieuwe straten dragen de namen van een aantal slenken in het Lauwersmeergebied; Vlinderbalg, Rechteind, Senneroog en Babbelaar.