nieuws

20 feb 2016, 11:11

Mogelijk zelfrijdende bussen in Groningse binnenstad

Wethouder Joost van Keulen (VVD) van economische zaken wil bekijken of er in Groningen, net als in Wageningen, zelfrijdende bussen zonder chauffeur kunnen worden ingezet. Het zou een van de mogelijkheden kunnen zijn om de binnenstad goed bereikbaar te houden wanneer de huidige bussen straks niet meer tot aan de Grote Markt zullen rijden. Er zou in Groningen met de zelfrijdende busjes een experiment kunnen worden gedaan.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Wethouder Van Keulen denkt niet dat het slecht is dat de bussen straks niet meer tot de Grote Markt rijden, zo laat hij weten in het Dagblad van het Noorden van zaterdag.

‘Het duurt nog wel drie jaar voordat de bussen van de Grote Markt zijn. We hebben ruim de tijd om na te denken over manieren waarop we mensen van de rand van de stad naar de Grote Markt brengen. De bussen in de Brugstraat gaan er het eerst uit. Dan is er een periode van ongeveer twee jaar voordat we aan de Grote Markt beginnen’.

De wethouder wil dan kijken naar alternatieve  vormen van vervoer. ‘Wageningen heeft zelfrijdende busjes zonder chauffeur. Het zou best leuk zijn om daarmee te experimenteren. Misschien werkt het. Misschien niet.’