nieuws

24 aug 2017, 11:11

Mogelijk toch geen RUG-campus in China

Mogelijk toch geen RUG-campus in China

De plannen van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) om in de Chinese stad Yantai een campus te beginnen zijn in gevaar. Een meerderheid van de Universiteitsraad gaat tegen de plannen stemmen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Zowel de studentenfractie van Lijst Calimero als de Personeelsfractie hebben donderdag bekendgemaakt dat ze tegen de Chinese plannen gaan stemmen, zo meldt de Universiteitskrant. De fracties hebben samen een ruime meerderheid in de Universiteitsraad.

De stemming over het oprichten van de Chinese campus staat op de agenda voor 31 augustus. Als dan geen meerderheid wordt behaald, gaan de plannen niet door.

Fractievoorzitter Daan van Dijk van Calimero zegt dat zijn partij vreest voor de waarde van de diploma’s als RUG-opleidingen in Yantai worden aangeboden. Ook vindt Calimero de onderbouwing van de plannen te mager.

De partij zegt nooit een financiële onderbouwing of een uitgewerkt uitbreidingsplan voor de toekomst te hebben gezien. Ook worden nog steeds vraagtekens gezet bij de academische vrijheid in China.

De RUG zou de eerste Nederlandse universiteit zijn die een branch campus in China begint.