nieuws

25 sep 2015, 13:01

Modewinkels Groningen morgenavond tot tien uur open tijdens eerste ‘Nacht van de Mode’

Modewinkels Groningen morgenavond tot tien uur open tijdens eerste ‘Nacht van de Mode’

Liefhebbers van mode en van shoppen kunnen zaterdag hun hart lekker helemaal ophalen in Groningen. Ze hebben dan zeeën van tijd om op hun gemak alle modewinkels bij langs te gaan en de vele bijzondere aanbiedingen te bekijken. Groningen viert zaterdag en zondag namelijk de Nacht van de Mode. Er zijn dan ook tal van evenementen rondom mode. Zo zal de best geklede Groninger worden gekozen, zijn er modeshows en wordt de Grote Markt een Vintage Walhalla. Aan alles is gedacht, want voor mannen is er een speciale 'man hang-out spot'...

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In het laatste weekend van september - de 26e - vindt in de stad Groningen de eerste editie van ‘de Nacht van de Mode’ plaats. De Nacht van de Mode zet de schijnwerpers op Groningen als modewinkelstad. Bijna alle modewinkels in het centrum zijn tot 22.00 uur 's nachts geopend.

 

De deelnemende winkels bieden hun bezoekers iets extra's, zoals livemuziek, een hapje of drankje of een demonstratie. Ook vinden er in de binnenstad van Groningen verschillende mode activiteiten plaats: op een aantal centrale ‘stijlpunten’ in de stad kun je je haar laten doen, stijladvies krijgen, of een mode selfie maken. Op deze stijlpunten vinden ook verschillende modeshows plaats met een greep uit de herfst/winter collectie die op dat moment in de Groninger winkels hangt. 

 

Tijdens een spetterende modeshow in de Der Aa-kerk wordt de prijs voor de ‘Best Geklede Groninger 2015’ uitgereikt door Maik de Boer. Mannen kunnen even bijkomen van het shoppen bij een speciale man hang-out spot. En voor wie geen genoeg kan krijgen van mode zijn er meerdere fashion after party's in de binnenstad.

 

De dag ná de Nacht van de Mode, zondag 27 september, verandert de Grote Markt in Klein Berlijn. De  Grote Markt wordt voor een dag omgetoverd tot een vintage walhalla. Er zal een divers aanbod zijn aan vintage kleding, accessoires en meubels. En daarnaast is er muziek van de heren van Church in the Wild en lekkere versnaperingen van o.a. Groen Goud.

Aan het programma van de Nacht van Mode wordt continu gewerkt, houd de website www.nachtvandemode.nl en de speciale facebook-pagina in de gaten voor de deelnemende winkels en de laatste updates.