nieuws

21 jun 2016, 15:03

Minister Kamp licht contouren van voorgenomen gasbesluit toe

Minister Kamp licht contouren van voorgenomen gasbesluit toe

Minister Henk Kamp van Economische Zaken gaat dinsdagavond op het Provinciehuis in gesprek met Groningse bestuurders en bewoners. Hij licht dan de contouren van zijn voorgenomen gasbesluit toe. Dat laat een woordvoerder van de minister dinsdag weten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Kamp gaat nog niet vertellen wat zijn besluit precies is. “Dat besluit moet namelijk nog worden genomen”, zegt de woordvoerder. “Dat zal in de komende weken gebeuren tijdens de ministerraad.” Wel geeft Kamp wat meer informatie over adviezen en rapporten die hij heeft gekregen. Toen de minister in december ook een gasbesluit nam, vonden er ook dergelijke gesprekken plaats.

De Coalitie Gasverzet Groningen heeft een lawaaiprotest aangekondigd op het moment dat Kamp in Groningen is. Vooralsnog hebben zich daar enkele tientallen actievoerders voor aangemeld. Verschillende actiegroepen, belangengroeperingen en milieuorganisaties zoals de Groninger Bodem Beweging, Milieudefensie en Groningers in Opstand hebben zich onlangs verenigd in de coalitie.

Volgens de woordvoerder van de minister worden er bij een bezoek van de minister altijd veiligheidsmaatregelen genomen. Vooralsnog lijkt het erop dat er geen extra maatregelen zijn genomen. “Minister Kamp kennende kan het ook zomaar zijn dat hij rustig met actievoerders in gesprek gaat.”