nieuws

08 apr 2016, 11:11

Michael de Leeuw toch niet geschorst voor ‘kopstoot’

Michael de Leeuw toch niet geschorst voor ‘kopstoot’

FC Groningen-aanvaller Michael de Leeuw kan zondag toch aan de aftrap verschijnen tegen zijn oude club De Graafschap. De tuchtcommissie van de KNVb heeft de wedstrijd schorsing die De Leeuw kreeg voor een aanvaring met ADO Den Haag-verdediger Tom Beugelsdijk omgezet in een voorwaardelijke straf.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Donderdagavond reisde De Leeuw in gezelschap van teammanager Jack Jans en FC Groningen-huisjurist Wim Entzinger af naar Zeist voor de mondelinge behandeling van de zaak rond de rode kaart, die de topscorer van FC Groningen afgelopen zondag kreeg van scheidsrechter Bas Nijhuis.

Een eerder schikkingsvoorstel van één wedstrijd schorsing plus één wedstrijd voorwaardelijk (met een proeftijd van één jaar) was maandagmiddag afgewezen door FC Groningen. Tijdens de zitting kregen de partijen de gelegenheid hun standpunten nader toe te lichten.

De tuchtcommissie heeft vrijdagochtend lager besloten de onvoorwaardelijke schorsing te laten vallen. FC Groningen zal niet tegen deze nieuwe straf in beroep gaan en dus kan De Leeuw zondagmiddag tegen zijn voormalige club in actie komen.