nieuws

04 okt 2017, 09:09

Met aftreden van Hennis en Middendorp is de kous nog niet af

Met aftreden van Hennis en Middendorp is de kous nog niet af

De nabestaanden van de omgekomen Groningse militairen Henry Hoving en Kevin Roggeveld zijn opgelucht en tevreden met het aftreden van minister Hennis (Defensie) en commandant der strijdkrachten Tom Middendorp. Maar met het aftreden is de kous nog niet af, want de families gaan wel verder met juridische stappen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Hennis stapte dinsdagavond laat op, nadat ze zich in een debat voor de Tweede Kamer heeft verantwoord. In haar kielzog toonde ook Middendorp, de hoogste militair, zich solidair. Hij legde twee dagen voor zijn pensioen z’n functie neer.

De nabestaanden hebben laten weten dat ze het goed vinden dat beiden hun verantwoordelijkheid hebben genomen. Maar de families willen wel een strafzaak gaan beginnen om de schuldigen te laten vervolgen. Ook onderzoekt de advocaat of ze een civiele procedure voor een schadevergoeding kunnen beginnen.

Defensie en de advocaat van de families gaan eerst nog om tafel om te kijken of een rechtszaak kan worden voorkomen. Ook staat de deur nog open voor een bezoek van voormalig minister Hennis. Die had al laten weten de families graag te willen bezoeken om haar excuses persoonlijk aan te bieden.