nieuws

21 dec 2015, 20:08

Meldpunt vuurwerkoverlast.nl weer open, ook voor Groningers

Meldpunt vuurwerkoverlast.nl weer open, ook voor Groningers

Vanaf vandaag is het meldpunt vuurwerkoverlast.nl weer geopend. Overlast, schade of gevaarlijke situaties door vuurwerk kunnen daar worden gemeld. Het meldpunt is een initiatief van 30 lokale GroenLinks-fracties, waaronder GroenLinks Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

GroenLinks wil dat er meer gedaan wordt om vuurwerkoverlast tegen te gaan. Bij de vorige jaarwisseling werden voor het eerst maatregelen tegen vuurwerkoverlast genomen, zoals het inkorten van de afsteektijd. Die maatregel heeft goed geholpen bij het verminderen van de overlast. Mede op initiatief van GroenLinks zijn er in de gemeente Groningen dit jaar voor het eerst vuurwerkvrije zones ingesteld.

 

GroenLinks pleit al enige jaren voor een verdere beperking van het afsteken van vuurwerk door particulieren. “Een centrale vuurwerkshow zou fantastisch zijn!”, zegt GroenLinks-fractievoorzitter Benni Leemhuis. “Mensen die van vuurwerk willen genieten kunnen daar bij zijn, terwijl in de wijken de overlast zou kunnen afnemen.”

 

Met de meldingen op het meldpunt vuurwerkoverlast.nl willen de GroenLinks-fracties de omvang van het probleem in kaart brengen. De meldingen worden verwerkt in een rapport dat begin 2016 aan de Tweede Kamer wordt aangeboden. Ook burgemeester de Oudsten krijgt een exemplaar van het rapport uit handen van GroenLinks fractievoorzitter Benni Leemhuis.