nieuws

19 aug 2015, 09:09

Mega-operatie geslaagd: 160 vrachtwagens stortten tot na middernacht bijna 2000 kuub beton voor Noordzeebrug

Mega-operatie geslaagd: 160 vrachtwagens stortten tot na middernacht bijna 2000 kuub beton voor Noordzeebrug

Aan de noordkant van de stad vorderen de werkzaamheden ter verbetering van de bereikbaarheid nu hard. Gisteren was het een belangrijke dag voor de aanleg van de nieuwe Noordzeebrug over het Van Starkenborghkanaal: er werden de hele dag door enorme hoeveelheden beton aangevoerd over de Eemshavenweg. Daarvoor werden in een operatie met bijna militaire precisie 160 vrachtwagens ingezet. Deze reden de hele dag door af en aan over de Eemshavenweg naar de stad. Afgelopen nacht omstreeks half een was de klus geklaard.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het beton was nodig voor de bouw van een nieuw verhoogd brugdek van de Noordzeebrug, aan de zijkant van het weggedeelte dat nu al in gebruik.

 

Onder aan de brug stond een betonpomp, een vrachtwagen met armen waarin de betonmixers hun beton in stortten. De betonarmen zorgden ervoor dat de beton  gericht op de juiste plek van het nieuwe (verhoogde) brugdek van de Noordzeebrug werd gestort.

 

In november 2014 werd het eerste gedeelte van de nieuwe Noordzeebrug op dezelfde manier al van beton voorzien. Bijzonder is dat het beton dat gestort is op het fundament van de oude brug, die de bouwers er later onder vandaan gaan slopen. Een werkwijze die maar zelden wordt toegepast in ons land.

 

Wanneer klaar?


Een belangrijk gedeelte van de nieuwe Noordzeebrug – nu het tweede gedeelte van de brug voor een groot gedeelte klaar is – is nu voltooid. In de afgelopen maanden heeft de aannemerscombinatie Oosterhof Holman/Van Spijker hard doorgewerkt om dit te realiseren. Dit najaar wordt er nog hard doorgewerkt aan de voltooiing van de brug en de aansluitingen bij Noorderhoogebrug en bij de Bedumerweg. De verwachting is dat eind 2015 de werkzaamheden voor dit project Noordzeebrug/Bedumerweg klaar zijn.

Meer informatie


Voor meer informatie over de nieuwe situatie zie ook de ‘toekomstfoto’s elders op de website

http://www.ringgroningen.nl/noordzeebrug

 

Wie de werkzaamheden wil volgen kan een kijkje nemen via deze webcam.