nieuws

18 dec 2016, 13:01

Meer dan duizend kerstmannen en vrouwen rennen dwars door Groningen

Meer dan duizend kerstmannen en vrouwen rennen dwars door Groningen

Meer dan duizend als Kerstman verkleden mannen en vrouwen hebben gisteravond deelgenomen aan de ‘Santarun’. Dat is een hardloopwedstrijd voorafgaande aan de Kerstdagen die in grote wereldsteden zeer populair is, maar nu ook in Groningen begint te groeien. Het was gisteravond de derde keer dat deze loop werd georganiseerd.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Ruim 1.200 deelnemers liepen zaterdagavond 2,5 km of 5 km door de sfeervolle binnenstad van Groningen.

 

 De start was dit jaar op de Ossenmarkt waar de lopers een speciale Christmas warming-up kregen van de cheerleaders van The Legacy Dance Team. De versierde straten, muziek langs de route en een lang lint van verklede kerstmannen en –vrouwen zorgden voor een betoverende ambiance.

 

De finish was traditiegetrouw op de Grote Markt, waar de lopers ook nog een paar rondjes konden schaatsen op de IJsbaan 'Groningen on ice'.

 

Voedselbank

 

Net zoals vorig jaar was er de mogelijkheid om geld te doneren voor de Voedselbank Groningen. In totaal is er €950,- opgehaald voor dit goede doel, inclusief een aantal kratten vol producten.

De Santa Run Groningen wordt gezien als de kick-off voor een gezamenlijke actie van negen Voedselbanken in de provincie Groningen.