nieuws

15 nov 2015, 21:09

Max van den Berg, Peter den Oudsten en tientallen Stadjers reageren

Max van den Berg, Peter den Oudsten en tientallen Stadjers reageren

Commissaris Max van den Berg en burgemeester Peter den Oudsten hebben de verbondenheid vanuit Groningen met Parijs onder woorden gebracht op een speciale, Groningse website noussommesparis.nl. Er zijn inmiddels tientallen reacties geplaatst van Groningers. Dit is wat ze schrijven:

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Burgemeester den Oudsten schrijft:

'Parijs is opnieuw in rouw gedompeld. Wat er is gebeurd vervult ons met afschuw en verdriet. De stad Groningen leeft intens mee met de nabestaanden. Wij voelen ons verbonden met het verdriet van de inwoners van Parijs.

Daarnaast weten we dat de aanslag in Parijs een aanslag is op ons allen, op onze samenleving en op onze vrijheid.'

 

Commissaris van de koning Max van den Berg schrijft:

Vrijheid, gelijkheid en broederschap.
Dat zijn ook onze waarden.

Vrijheid, gelijkheid en broederschap zijn de essenties van onze samenleving. Een open maatschappij die kwetsbaar is maar ook onze kracht vormt. Het beste antwoord op IS is juist in vrijheid, gelijkheid en broederschap samen sterk te staan en onze waarden te beschermen. Ons niet laten intimideren door angst en terreur maar de verbinding met elkaar blijven houden. Ik steun en leef mee met Parijs en alle slachtoffers van deze afschuwelijke terroristische aanslagen.

 

Waarom de website Noussommerparis.nl?

De website is een initiatief van de gemeente Groningen en een groep online ondernemers, Ze schrijven:

Naar aanleiding van de terreuraanslag in Parijs kleurt Groningen de Martinitoren blauw-wit-rood. Tevens opent men een website waar iedereen initiatieven kan insturen.

Groningen is geschokt en diep geraakt door de verschrikkelijke aanslagen in Parijs. Aanslagen op onze levenswijze, onze open samenleving en onze vrijheid. Veel Groningers willen hun medeleven, verdriet en boosheid aan de Parijzenaars overbrengen. De komende dagen zal duidelijk worden hoe wij dat gaan organiseren.

Op www.noussommesparis.nl kun je je medeleven tonen, maar ook kun je een eigen initiatief of idee aanmelden. “

 

Enkele reacties:

Ronald Timmer: “We leven allemaal mee in onze gedachten met de nabestaanden en slachtoffers van deze verschrikkelijke terreurdaad. #prayforparis

 

Katy van Hasselt:Laten we rouwen en sterk zijn voor alle slachtoffers van IS! Ik vind het ongemakkelijk dat iedereen zich zo richt op de rouw in Parijs. Die is heel terecht en de aanslagen zijn gruwelijk, maar dit is dagelijkse kost in Syrië.”

 

Nathalie Uiterwijk: “De aanslagen in Parijs houden mij bezig, elke keer als ik iets lees over deze laffe daad gaan de rillingen over mijn lijf. De gruwel, angst, verdiet en boosheid zijn niet in woorden uit te drukken.
Dan kijk ik naar de twee kleintjes naast mij op de bank en besef ik dat deze kinderen moeten opgroeien in deze verotte wereld, hoe ga ik ze beschermen tegen al het kwaad?
Mijn verdriet en medeleven gaat uit naar alle vrienden en familie van de slachtoffers.”

 

Antje Schweerdtman:Tot diep in de nacht heb ik vrijdag de berichten gevolgd, die uit Parijs kwamen. De stad, die jaren geleden mijn hart gestolen heeft, nu het doelwit van terreur..... Geschokt door de berichten, dat er op dat moment mensen werden geëxecuteerd in Bataclan. Direct ingrijpen was gerechtvaardigd. De machteloosheid en woede, die je dan voelt. Met tranen in mijn ogen. Deze waanzin.....
Menselijke waarden, normen en vrijheden worden bedreigd en staan op het spel. We kunnen niet meer wegkijken.
Er moet nu echt gehandeld worden, dat zijn we aan de slachtoffers verplicht, anders is hun dood voor niets geweest en dat kunnen en mogen we niet laten gebeuren!!!!!
Ik sta dan ook helemaal achter Aboutaleb, de burgemeester van Rotterdam, waar ik heel veel respect voor heb. Die man durft zijn nek uit te steken en zijn handelen, voorkomt veel in ons land. Een escalatie is iets wat we nu zeker niet moeten hebben, want dat speelt die terroristen alleen maar in de kaart.

Laten we met z'n allen achter Frankrijk gaan staan en voor hun opkomen. Eenheid, humaniteit en meeleven en ons op verdere stappen beraden, want dat er iets moet gebeuren, dat is duidelijk.
Laten we met z'n allen morgen de vlag halfstok buiten gaan hangen om een gebaar te maken naar het Franse volk en die minuut stilte in acht nemen.”

 

Arnold:”In deze donkere dagen laten we de kleur in ons leven niet weghalen! Bravo”