nieuws

25 dec 2015, 11:11

Man wordt met mes gestoken tijdens aanhouding autokraker

Man wordt met mes gestoken tijdens aanhouding autokraker

Een 40-jarige Aduarder is donderdagnacht in Groningen met een mes gestoken door een autokraker. Ook de verdachte, een 46-jarige dakloze man, liep verwondingen op tijdens de vechtpartij die ontstond toen hij werd betrapt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Een 40-jarige man uit Aduard zag donderdagnacht hoe aan de Blekerstraat werd ingebroken in zijn geparkeerde auto. Toen de Aduarder de autokraker, een 46-jarige dakloze man, benaderde, ontstond een vechtpartij. Uiteindelijk ging de dakloze man ervandoor.

De eigenaar van de auto zette de achtervolging in en op de Westersingel ontstond opnieuw een worsteling. De inmiddels gewaarschuwde politie wist het tweetal uiteindelijk uit elkaar te halen.

Tijdens de schermutselingen bleek de Aduarder met een mes te zijn gestoken. Het wapen werd later door de politie gevonden. De autokraker liep verwondingen aan zijn hoofd op.

Beide mannen moesten met hun verwondingen naar het ziekenhuis. De man uit Aduard kon na behandeling huiswaarts keren. De autokraker werd na zijn behandeling ingerekend en in de cel gezet.