nieuws

07 jul 2015, 14:02

‘Lustkapper Harry S. is weer actief in Groningen’

Lustkapper Harry S. is weer actief in de stad Groningen. Dat zegt een jonge vrouw, die verder niet met haar naam genoemd wil worden, dinsdag tegen de Groninger Internet Courant. Een man zou haar vorige week donderdag hebben benaderd op het Zuiderdiep in Groningen en kwam ’s avonds bij haar thuis om haar te knippen. “Tot mijn grote schrik kwam ik er later achter dat ik de lustkapper in mijn huis heb gelaten”, aldus het slachtoffer.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Ze zette haar verhaal voor de GIC op papier. “Ik wil alle meisjes en vrouwen in Groningen voor hem waarschuwen”, zegt ze. “Ze moeten zijn aanbod echt meteen afslaan.”

Op 2 juli rond 18:30 uur werd de jonge vrouw door een man benaderd in de buurt van het Zuiderdiep. Hij vroeg haar of ze model wilde zitten omdat hij een nieuwe kapsalon had geopend. "Ik heb lang haar en hij wilde oefenen met het opsteken van het haar. Op dat moment gingen er geen alarmbellen bij mij rinkelen”, zegt ze. “Waarom ik deze beruchte man niet meteen heb herkend weet ik ook niet, maar met tegenzin heb ik toegestemd om model te zitten voor zijn kapperszaak.”

“Het bleef gelukkig alleen bij puntjes knippen”

De man vroeg haar nummer om het exacte tijdstip door te geven, maar smste haar later om te vragen of hij thuis haar haren mocht knippen en opsteken. “Ik weet dat er kappers zijn die thuis ook klanten knippen en het is zeker dom en naïef van mij geweest om deze man toch bij mij thuis te laten komen. Wat dat betreft heb ik die avond echt een engel op mijn schouder gehad, want het bleef gelukkig alleen bij de puntjes ‘knippen’. Uiteindelijk bleef ik achter met een verknipt kapsel van mijn lange haren.”

De man bleef echter sms’en of hij haar haar ook eens mocht verven. De vrouw maakte hem echter duidelijk dat hij hem niet meer bij haar thuis wilde hebben en dat ze alleen nog langs wilde komen op de kapsalon. De man liet haar weten dat hij niet meer verder zou gaan met haar als model, omdat ze hem had laten vallen na de gratis knipbeurt.

“Ik heb lustkapper Harry S. in mijn eigen huis gelaten”

“Omdat ik het niet vertrouwde ben ik op mijn werk research gaan doen en kwam ik er met grote schrik achter dat ik de lustkapper Harry S. in mijn eigen huis heb gelaten. Ik heb diezelfde avond nog aangifte gedaan bij de politie Groningen", zegt ze.

De politie bevestigt de aangifte en laat weten dat een vrouw inderdaad al het bovenstaande bij hen heeft gemeld. “Volgens de vrouw die aangifte heeft gedaan, weet ze 150 procent zeker dat het om lustkapper Harry S. zou gaan", stelt een woordvoerder van de politie. "De man heeft echter geen strafbaar feit gepleegd. We kunnen als politie dan ook niet ingrijpen, maar we vinden het goed dat ze haar verhaal doet tegenover de media. Op die manier worden andere meisjes en vrouwen gewaarschuwd. Het was even een paar maanden stil rond de lustkapper, maar hij gaat dus gewoon door.”

In september vorig jaar werd de lustkapper op heterdaad betrapt in het Noorderplantsoen. De man is de laatste jaren regelmatig actief in Groningen en Drenthe. 

De jonge vrouw heeft ook Alberto Stegeman, die eerder een reportage maakte over de lustkapper, ingelicht. Ze deed dus aangifte en neemt nog contact op met de reclassering in Assen om te melden dat Harry S. weer actief zou zijn.
 


Wilt u dagelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste Groningse nieuws uit Stad en Ommeland? Schrijf u dan in voor onze gratis Luncheditie of like ons op Facebook.